Van Basten: "Hitte was onze grootste tegenstander

Olga (Nuongirl)
Na de overwinning op Servië en Montenegro zei bondscoach Marco van Basten dat de hitte in Leipzig de grootste tegenstander van Oranje was.

"Na een minuut of twintig kregen we er al last van. Beide partijen, overigens." De bondscoach was tevreden na afloop. "Het ging niet gemakkelijk. Dat geeft niet. Het belangrijkste was om te beginnen met een zege. Die hebben de jongens fantastisch over de streep getrokken. Natuurlijk willen we graag nog beter voetbal. Dat kon nu nog niet."

Wel zag Van Basten voldoende positieve punten tijdens de wedstrijd. "Dat van die hitte hadden we niet afgesproken. Toch hebben we vanaf het begin controle gehad. Door teveel balverlies konden we de zaak echter niet zo uitspelen als we dat eigenlijk hadden gewild. De treffer van Robben gaf ons lucht. Ook daarna kregen we nog een paar aardige kansen."

Verder zei Van Basten dat Van Bommel werd gewisseld omdat hij een lichte blessure had. En over de wissel van Van Nistelrooy zei Van Basten: "Ruud speelde niet gelukkig. Verder is er niets met hem aan de hand. Een goede spits, de volgende wedstrijd is hij er weer bij."