Renault wint na tweehonderdste GP-start

Olga (Nuongirl)
Vandaag was het de tweehonderste start in een Formule 1 race voor het team van Renault F1. En dat feestje werd nog feestelijker door de overwinning van Fernando Alonso en de vierde plaats van Giancarlo Fisichella.

Alonso was na afloop van de race erg blij, vooral omdat het een zware race was. "Dit is voor mij de derde zege op rij. Het was een zware race. We hadden de wagen zo afgesteld dat deze aan het begin van de stints een beetje onderstuur zou geven en daarna steeds beter en beter zou worden. Ik kon mijn voorsprong vergroten naarmate ik minder brandstof aan boord had. Ik had tijdens mijn tweede stint nog even last van korrelvorming op de banden, waardoor mijn tempo iets omlaag ging. Het waaide stevig en het was veel warmer dan we gewend zijn hier. Het was dus geen gemakkelijke overwinning."

Ook teambaas Flavio Briatore was tevreden over het resultaat."Ik ben zeer blij met deze overwinning in Silverstone. Het was een speciale middag voor ons. Alles verliep perfect. Ook Giancarlo had een podiumplek verdiend. De Michelin-banden waren geweldig."