Uitslag GP van Engeland

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Grand Prix van Engeland is gewonnen door Fernando Alonso. De Spanjaard had geen moeite met achtervolgers Michael Schumacher en Kimi Räikkönen.

De start van de race verliep niet zonder kleerscheuren. Scott Speed tikte Ralf Schumacher aan, die, in zijn poging om de Toyota F1 op de baan te houden, werd geramd door Mark Webber. Webber en Schumacher konden direct uitstappen, Speed haalde de pits nog, maar moest daar opgeven. Ondertussen was de top vijf dezelfde als op de grid, maar Jarno Trulli had zich in de eerste ronde al naar de dertiende plaats geworsteld.

Bij de herstart na de korte safety car-periode waagde Michael Schumacher zijn aanval op Räikkönen voor de tweede plaats, maar dolf het onderspit. Jenson Button maakte een mooie opmars vanaf een negentiende startplaats en maakte zich na acht ronden op om de elfde plaats van David Coulthard over te nemen, maar een plotseling defect, vermoedelijk in de versnellingsbak, maakte een einde aan zijn race. Ondertussen bouwde Alonso een mooie voorsprong op ten opzichte van Räikkönen en Schumacher.

De eerste ronde pitstops veranderde weinig aan de kop van het veld. Alonso reed drie ronden langer door dan Räikkönen en Schumacher en behield makkelijk de leiding. Nick Heidfeld, die even op een tweede plaats reed, kwam niet goed weg bij zijn stop en verloor kostbare tijd. Giancarlo Fisichella nam de vierde plaats over van Felipe Massa en Christijan Albers won ook een plaatsje, ten koste van teamgenoot Tiago Monteiro.

De laatste pitstopserie daarentegen zorgde wel voor belangrijke wisselingen in de stand. Doordat Räikkönen een vrij lange pitstop maakte, verloor hij de tweede plaats aan Schumacher. In de laatste stint tot aan de finish reed Schumacher makkelijk naar een gat van tien seconden op de Fin, die het in de laatste ronden nog lastig werd gemaakt door Fisichella. Alonso won makkelijk voor Schumacher, Räikkönen wist zijn derde plaats met succes te verdedigen.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Fernando AlonsoRenault F1  1:25:51.927  
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari  + 13.951  
3 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes  + 18.672  
4 Giancarlo FisichellaRenault F1  + 19.976  
5 Felipe MassaScuderia Ferrari  + 31.559  
6 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes  + 1:04.769  
7 Nick HeidfeldBMW Sauber F1  + 1:11.594  
8 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1  + 1:18.299  
9 Nico RosbergWilliams F1  + 1:19.008  
10 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 1 ronde  
11 Jarno TrulliToyota F1  + 1 ronde  
12 David CoulthardRed Bull Racing  + 1 ronde  
13 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  + 1 ronde  
14 Christian KlienRed Bull Racing  + 1 ronde  
15 Christijan AlbersMidland F1  + 1 ronde  
16 Tiago MonteiroMidland F1  + 2 ronden  
17 Takuma SatoSuper Aguri F1  + 3 ronden  
18 Franck MontagnySuper Aguri F1  + 3 ronden  
- Jenson ButtonHonda Racing F1    motor
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso    schade crash
- Ralf SchumacherToyota F1    crash
- Mark WebberWilliams F1    crash