Spitsenkoppel S&M: "Van Basten is ons idool"

Olga (Nuongirl)
Het aanvalskoppel van Servië-Montenegro, bestaande uit Savo Milosevic en Mateja Kezman, is wel algemeen bekend. Het was opvallend dat de beiden spitsen zaterdag, in de aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje, vol lof waren over Marco van Basten.

"Als trainer, maar natuurlijk nog veel meer als speler", aldus Milosevic. "Als tiener was hij mijn idool, wilde ik hem zijn als we met vrienden voetbalden. Hij kon doelpunten maken en goed voetballen."

Kezman zei hetzelfde als zijn landgenoot, al was hij pas negen jaar toen Nederland met Van Basten Europees kampioen werd. "Maar hij heeft ook schitterende doelpunten gemaakt bij AC Milan. Ik keek hem altijd op televisie. Ook voor mij is hij een idool."


Mateja Kezman

Milosevic vindt dat de hand van Van Basten bij Oranje duidelijk zichtbaar is. "Het is een goed voetballende ploeg, die gaat voor de aanval." Kezman vindt dat typisch Nederlands. "Het is die typisch Nederlandse benadering. We hebben het op training uitvoerig geoefend en zijn in staat zowel defensief als offensief met een afdoende antwoord te komen."