Pekerman blij met zege op 'sterk Ivoorkust'

Michel (Baraja)
José Pekerman keek tevreden terug op de ouverture van zijn team. De bondscoach van Argentinië zag de Albicelestes met 2-1 winnen van Ivoorkust.

”Ik ben blij met wat we bereikt hebben. We hebben tegen een belangrijke concurrent gespeeld, die getoond heeft dat hij niet naar Duitsland is gekomen voor een bijrol”, meldde Pekerman. ”Ivoorkust kan hier een sterk toernooi spelen, daarom ben ik zo blij met deze overwinning. Uiteraard was niet alles perfect, maar die kleine dingen kunnen we nog wegwerken. Een twintigtal minuten hebben we hier toch erg knap voetbal op de mat gelegd.”

Ook aanvoerder Juan Pablo Sorin is zeer content met de eerste drie punten: ”We hebben met de juiste instelling gespeeld. We wilden winnen, maar gingen niet overhaast te werk. Daar ben ik erg blij mee. In de tweede helft waren we moe, maar het team heeft hard gewerkt. Deze match was een erg belangrijke.”

De Ivoriaanse keuzeheer Henri Michel keek alvast vooruit: ”De spelers zijn zeer teleurgesteld, maar we moeten ons niet focussen op het negatieve. We moeten naar deze wedstrijd kijken en dingen analyseren en doorgaan om met zelfvertrouwen te werken, zodat het scoren beter gaat. We moeten aan onze sterke punten werken en hopen dat we het beter doen tegen Nederland.”