Engeland royaal langs Jamaica

Michel (Baraja)
Ook zonder Wayne Rooney beschikt Engeland over scorend vermogen. In een oefenwedstrijd won de wereldkampioen van 1966 met 6-0 van Jamaica.

Jamaica bleek een povere sparringpartner op Old Trafford. De Reggae Boys verdedigden naïef en dat euvel uitte zich met name bij dode spelmomenten. Al na elf minuten zorgde Frank Lampard voor de openingstreffer. De middenvelder was goed doorgelopen en profiteerde van voorbereidend werk van Peter Crouch en Michael Owen. Niet veel later kopte Jermain Taylor een vrije trap van David Beckham achter zijn eigen doelman. Dankzij treffers van Crouch en Owen prijkte er een ruststand van 4-0 op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft legde Jamaica meer de nadruk op de defensie en af en toe werd keeper David James (die na rust Paul Robinson verving) getest. Toch liepen de mannen van Eriksson nog uit naar een comfortabele 6-0. Crouch tikte eerst binnen op aangeven van Jamie Carragher, alvorens Michael Owen de boomlange aanvaller uitstekend bediende. Tussendoor miste Crouch nog een strafschop.


Engeland – Jamaica 6-0
11. Lampard 1-0
17. Taylor (ED) 2-0
29. Crouch 3-0
32. Owen 4-0
67. Crouch 5-0
89. Crouch 6-0

Opstelling Engeland

Robinson (46. James), A. Cole ( 35. Bridge), Ferdinand, Terry ( 33. Campbell), Carragher, J. Cole, Lampard ( 68. Carrick), Gerrard ( 77. Downing), Beckham ( 68. Lennon), Crouch, Owen.