Uitslagen oefenduels 02/06/2006

Michel (Baraja)
Alleen Duitsland en Togo boekten vrijdagavond een overwinning in de aanloop naar het WK. De kraker tussen Italië en Oekraïne eindigde onbeslist.

Duitsland liet een stijgende lijn zien in het duel met Colombia: 3-0. Bondscoach Klinsmann startte met zijn basisteam voor het WK en bij tijd en wijle werden de Zuid-Amerikanen zelfs dolgedraaid in Mönchengladbach. Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger en Tim Borowski mochten een treffer vieren.

Italië en Oekraïne slaagden er niet in de toeschouwers in Lausanne op goals te trakteren: 0-0. Onder een intimiderend sfeertje, wegens de vele meegereisde tifosi, kwamen beide teams tot weinig kansen. Via De Rossi was Italië vlak voor rust dichtbij, maar zijn kopbal werd stijlvol gekeerd door Shovkovsky. Oekraïne – nog zonder Shevchenko – legde de nadruk op verdedigen en bijna stal het via Voronin de zege. Italië is nu al achttien duels aaneen ongeslagen.

Zweden heeft de WK-vorm helemaal niet te pakken. De Scandinaviërs speelden met 1-1 gelijk tegen Chili. Erger is dat de mannen van Lagerbäck nauwelijks via positiespel tot mogelijkheden kwamen. Niet toevallig viel de 1-0 uit een fantastisch ingeschoten vrije trap van Larsson. Even na rust tekende Suazo voor de gelijkmaker, waarna Zweden noodgedwongen naar achteren moest. Bij Chili ging het steeds net mis in eindfase.

In Sittard leed Angola een 2-3 nederlaag tegen Turkije, dat ook druk aan het oefenen is. De zwarte antilopen pakten via Akwa de leiding; Turkije sloeg echter terug met treffers van Necati en Nihat. Angola leek nog weg te komen met een gelijkspel dankzij Love, maar even voor tijd groeide Halil Altintop uit tot matchwinnaar. Togo behaalde bij Liechtenstein haar eerste zege van 2006: 0-1. Coubadja scoorde voor de ploeg van Otto Pfister.


Uitslagen oefenduels:

Duitsland – Colombia 3-0
21. Ballack 1-0
38. Schweinsteiger 2-0
70. Borowski 3-0

Zweden – Chili 1-1
32. Larsson 1-0
51. Suazo 1-1

Liechtenstein – Togo 0-1
55. Coubadja 0-1

Angola – Turkije 2-3
32. Akwa 1-0
53. Necati 1-1
71. Nihat 1-2
83. Love 2-2
84. Halil Altintop 2-3

Tunesië – Uruguay 0-0

Italië – Oekraïne 0-0


Programma:
Engeland – Jamaica
Tsjechië – Trinidad en Tobago
Zwitserland – China
Polen – Kroatië
Luxemburg – Portugal
Spanje – Egypte