Montoya wil ruimere uitloopzones Silverstone

Joris (RenikNL)
Juan Pablo Montoya maakt zich zorgen over de aankomende race in Silverstone. De huidige aërodynamica samen met de nieuwe zachte band zorgen voor gevaarlijke snelheden op het Engelse circuit.

Montoya maakt zich vooral zorgen over de snelle bochten Copse en Becketts. Volgens de Colombiaan zijn de uitloopzones met ruw asfalt niet afdoende. Montoya verwijst naar een recent testongeluk van Vitantonio Liuzzi. De Italiaan schreef zijn Scuderia Toro Rosso-bolide volledig af, maar bleef zelf ongedeerd. Ook Montoya zelf heeft slechte herinneringen aan Silverstone. In 2004 maakte de Colombiaan een flinke crash mee.

"Ik heb op zich geen probleem met die bochten, ze zijn snel en uitdagend. Maar ik denk wel dat de uitloopzones ruimer zouden mogen zijn, voor het geval er iets mis gaat", verteld Montoya " Copse en Becketts zijn nu gewoon veel te snel. Het weggedrag is daar heel onvoorspelbaar geworden. Soms kun je volgas, soms niet. En als je volgas kunt, maak je veel tijd goed. Dat maakt het zo gevaarlijk. Ze hoeven van mij het circuit niet aan te passen, alleen de veiligheid moet beter."