[upd] Saiz onderhandelt met Kazachstaanse sponsor

Pieter (Falco)
Manolo Saiz bevindt zich momenteel in Kazachstan om te onderhandelen met een petroleumfirma. Doel is zijn ploeg te redden. Liberty Seguros trok zich namelijk direct terug als sponsor, nadat bekend werd dat Saiz opgepakt was in de Spaanse dopingzaak.

Co-Sponsor Würth weigert de bijdrage (die 30 procent van het totale budget is) te verhogen, waardoor de noodzaak voor een nieuwe hoofdsponsor zich aandiende. Alexander Vinokourov, kopman voor de ploeg van Saiz tijdens de Tour, kreeg steun vanuit zijn eigen land. De premier van Kazachstan beloofde in de voorbije dagen dat een multinational de ploeg verder zou sponsoren, wanneer Würth de sponsorbijdrage niet zou verhogen. Manolo Saiz onderhandelt nu voor een hoofdsponsorcontract met één van de vele petroleumfirma's, die gevestigd zijn in het Kazachstan.

Update:
Inmiddels is de naam bekend van de nieuwe hoofdsponsor. Astana, een consortium van de vijf grootste Kazachstaanse ondernemingen, heeft zich voor drie jaar verbonden met de wielerploeg. Daarbij geldt ook nog een optie van drie jaar extra. Astana is overigens ook de naam van de hoofdstad van Kazachstan.