EK onder-21: Oekraïne naar de finale

Pieter (Falco)
De tegenstander van Jong Oranje is na vanavond bekend. Men kan zich weer opmaken voor een confrontatie tegen Oekraïne, dat in de strafschoppenserie Servië en Montenegro versloeg.

Na 90 minuten voetbal en nog een verlenging van 30 minuten stond er nog steeds een score van 0-0 op het scorebord. Er was nauwelijks sprake van een hoogstaande wedstrijd, maar spanning was er wel degelijk. Op de gevaarlijke momenten stonden echter de doelmannen van beide zijdes paraat tijdens gevaarlijke momenten.

Coach Michailitsjenko bracht speciaal doelman Oleksander Rybka in de ploeg voor de strafschoppenserie. De eerste strafschop werd ook door hem gekeerd. Ook de Servische doelman hield de eerste poging tegen. Daarna werden de overige strafschoppen uit de serie er vrijwel onberispelijk ingeschoten, al zat Rybka bij de poging van Basta er nog dichtbij.

Pas in de zesde poging werd de beslissing geforceerd. De Servische aanvaller Purovic schoot zijn strafschop hoog over, waardoor Oekraïne zich voor de finale van zondag plaatste. Al eerder in de poulefase trof Nederland deze ploeg. De wedstrijd eindigde toen in een eindstand van 2-1 in Oekraïens voordeel.