¤45 miljoen voor Shevchenko

Corné (Curchulain)
Chelsea heeft de overname van Andriy Shevchenko voltooid. De Oekraďense spits tekende een contract voor vier jaar bij de club uit Londen. Naar verluidt ontvangt zijn voormalige werkgever AC Milan zo'n 45 miljoen euro als afkoopsom voor het contract, dat nog enkele seizoenen doorliep.

Omdat de precieze hoogte van het transferbedrag niet bekend gemaakt is, is het niet zeker of Shevchenko de duurste speler in de Premier League zal zijn. Manchester United-verdediger Rio Ferdinand maakte in 2002 voor 45 miljoen euro de overstap van Leeds United. Wel is duidelijk dat Michael Essien niet langer Chelsea's duurste speler is. De 37 miljoen euro die Chelsea in 2005 aan Olympique Lyon betaalde is ruimschoots overschreden.

De aankoop van Shevchenko is de derde grote transfer die Chelsea afrondt sinds het einde van vorig seizoen. Eerder werden Michael Ballack en Salomon Kalou al van respectievelijk Bayern München en Feyenoord overgenomen. De geruchten gaan dat coach Jose Mourinho ook nog Roberto Carlos van Real Madrid op zijn verlanglijstje heeft staan.