McLaren en Toyota niet in nieuwe commissie

Olga (Nuongirl)
De FIA heeft woensdag de leden van de nieuwe F1-commissie bekendgemaakt. De commissie zal uit zes teams bestaan, vijf Grand Prix-promotors, een afgevaardigde van de houder van de commerciële rechten en een afgevaardigde van de FIA. De belangrijkste afwezigen in de commissie die zich zal buigen over de nieuwe regels voor het seizoen 2008 zijn de teams van Toyota F1 en McLaren Mercedes.

De teams die door de FIA World Motor Sport Council geselecteerd zijn, zijn Red Bull Racing (Oostenrijk), Renault F1 (Frankrijk), BMW Sauber F1 (Duitsland), Scuderia Ferrari (Italië), Honda Racing F1 (Japan) en Williams F1 (Verenigd Koninkrijk)

De teams zijn naar nationaliteit gekozen, per land is er maximaal één team vertegenwoordigd. Midland F1 (Rusland) valt buiten de boot, dit omdat er maar zes teams in de commissie mogen plaatsnemen en de World Motor Sport Council de voorkeur geeft aan Red Bull. Toyota en McLaren zijn de grootste teams die achter het net vissen. Deze twee teams krijgen geen inspraak in de totstandkoming van het reglement voor 2008. De F1-commissie krijgt de nieuwe regels ter goedkeuring voorgelegd.

De vijf promotors die de FIA World Motor Sport Council heeft gekozen, zijn de Grand Prix van Australië, de Grand Prix van Brazilië, de Grand Prix van Hongarije, de Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Spanje.