Uitslagen oefenduels 30/05/2006

Michel (Baraja)
Dinsdag vonden er diverse oefenduels plaats in de aanloop naar het WK. Engeland en Argentinië kwamen tot overwinningen, terwijl Duitsland en Ivoorkust bleven steken op een gelijkspel.

Argentinië ondervond geen enkele hinder van Angola. Al in de eerste helft werd de eindstand van 2-0 bereikt. De Albiceleste scoorden via Maxi Rodriguez (compleet vrijgelaten) en Juan Pablo Sorin (via een Angolees been). In het tweede bedrijf deed Argentinië het rustig aan, hetgeen de wedstrijd niet ten goede kwam. Pas met de entree van Lionel Messi hervond Argentinië de lust van het aanvallen en raakten Hernan Crespo en Maxi Rodriguez nog de lat.

Waar Argentinië in de eerste helft gas gaf, wachtte Engeland tot na de rust. Hongarije hield de eerste 45 minuten eenvoudig stand op Old Trafford, om in de tweede helft op een nederlaag af te koersen: 3-1. Engeland ontbeerde de creativiteit om openingen te forceren. Frank Lampard miste bovendien een strafschop. In de periode na rust vielen de doelpunten als appelen van de boom. Steven Gerrard en John Terry lieten zich fêteren voor Engeland; Pal Dardai bracht de spanning terug. Na goed werk van Joe Cole besliste Peter Crouch vlak voor tijd de wedstrijd.

Duitsland ontsnapte in Leverkusen aan een blamage tegen Japan. De mede-organisator van het WK 2002 leidde een kwartier voor tijd met 0-2, maar via twee dode spelmomenten kwam Duitsland langszij. Eerst werkte Miroslav Klose een vrije trap van Bastian Schweinsteiger in het doel, waarna diezelfde Schweinsteiger knap binnenkopte uit een vrije trap van Bernd Schneider. Japan had de voorsprong te danken aan twee individuele acties van Naohiro Takahara.

Ivoorkust wist net als afgelopen weekeinde tegen Zwitserland niet te winnen. Nu hield ook Chili de tegenstander van Oranje op het WK op 1-1. Een benutte strafschop van Arouna Dindane achttien minuten voor tijd leek het duel in de plooi te leggen, totdat Suazo tekende voor de gelijkmaker. Didier Zokora zag nog de rode kaart. Bij Ivoorkust startte Arouna Koné in de basis en verscheen Bonaventure Kalou als invaller op het toneel.


Uitslagen Oefenduels:

Chili – Ivoorkust 1-1
72. Dindane (pen) 0-1
77. Suazo 1-1

Argentinië – Angola 2-0
28. Maxi Rodriguez 1-0
36. Sorin 2-0

Engeland – Hongarije 3-1
47. Gerrard 1-0
51. Terry 2-0
55. Dardai 2-1
84. Crouch 3-1

Duitsland – Japan 2-2
57. Takahara 0-1
65. Takahara 0-2
76. Klose 1-2
80. Schweinsteiger 2-2

Tunesië – Wit-Rusland 3-0
35. Namouchi (pen) 1-0
48. Santos 2-0
90. Jomaa 3-0

Tsjechië – Costa Rica 1-0
82. Lokvenc

Polen – Colombia 1-2
19. Murillo 0-1
63. Martinez 0-2
90. Jelen 1-2


Programma woensdag:
Slovenië – Trinidad en Tobago
Paraguay – Georgië
Zwitserland – Italië
Saoedi-Arabië – Turkije
Iran – Bosnië
Frankrijk – Denemarken