De Haan: "We groeien in het toernooi"

Michel (Baraja)
Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje is een blij man. Naast het binnenslepen van een halve finaleticket, constateerde de Fries vooruitgang in het veldspel.

De Haan kon voor het eerst positief terugblikken na een duel op het jeugd-EK: ”We hebben vandaag erg goed gespeeld. Dit is het voetbal dat ik graag wil zien. We gaan met stappen vooruit, we groeien in het toernooi.” Volgens De Haan moet de prestatie extra hoog worden ingeschaald wegens de onrustige voorbereiding: ”Als iedereen er vanaf het begin van de voorbereiding al bij was geweest, waren we al verder.”

In principe was De Haan over iedereen te spreken, maar met name de aanvallende bijdragen van de backs Urby Emanuelson en Dwight Tiendalli bekoorden de bondscoach: ”Daardoor hadden we de Italianen in de tang, de bal was constant in ons bezit.” In Frankrijk – de opponent in de halve finale – heeft De Haan zich nog niet verdiept: ”Ik weet wel dat ze in de voorronde veruit de meeste indruk hebben gemaakt van alle ploegen. Dat is voor later zorg, onze eerste doelstelling hebben we gehaald.”