Teleurstelling bij afvallers Oranje

Olga (Nuongirl)
Romeo Castelen reageerde zondag teleurgesteld op het bericht van bondscoach Marco van Basten dat hij niet mee naar het wereldkampioenschap in Duitsland gaat.

"Ik had dit echt niet verwacht. Vooral niet omdat ik de enige echte rechtsbuiten in de selectie was."

Rond 11 uur vanmorgen kregen de afvallers een telefoontje van de bondscoach. "Hij vertelde me dat hij voor Babel had gekozen. Natuurlijk ben ik heel teleurgesteld. Ik heb een goed seizoen gedraaid en heb afgelopen week ook goed getraind bij Oranje. Ik had echt het gevoel dat ik mee zou gaan," zei Castelen. "Maar helaas heeft de bondscoach anders besloten. Ik kan het daar mee eens zijn of niet, maar dat maakt allemaal niet uit. Ik ga niet naar het WK. Klaar uit. Ik moet vier jaar wachten en hopen dat we ons dan weer kwalificeren."

Huntelaar had absoluut geen zin om tegenover de pers te reageren. "Laat me maar met rust. Ik reageer niet. Geen commentaar. Laat mij vandaag maar lekker relaxen", aldus de spits van Ajax. En ook AZ-verdediger Barry Opdam, die een vaste waarde leek voor Oranje, wilde niet reageren en liet zijn telefoon uit.

Voor Davids, die het WK-kwalificatietoernooi begon als aanvoerder, en Nigel de Jong kwam het niet meer als een verrassing dat ze geen deel uitmaken van de WK-selectie. "Mijn voordeel was dat ik op meerdere posities inzetbaar ben. Maar die knieblessure is uiteraard een groot nadeel. Jammer, meer kan ik niet zeggen," aldus De Jong.

Davids had de hoop op een uitnodiging al vorige week opgegeven. "Ik was immers al niet voor de trainingsessie uitgenodigd. Dat is niet leuk, maar wat moet ik er op zeggen. De bondscoach belde me vorige week terwijl het bericht al op teletekst stond. Ik moet gewoon verder gaan. Of dat bij Ajax zal gebeuren? Ik denk het niet want Tottenham Hotspur heeft mij afgelopen week nog laten weten dat ik niet weg mag. Ik ga maar eens lekker op vakantie en zie dan wel weer verder."