Hearts pas na penalty's langs Gretna

Michel (Baraja)
Hearts heeft voor de zevende keer de FA Cup in Schotland veroverd. De nummer twee van de Premier League rekende pas na strafschoppen af met het nietige Gretna.

Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 op Hampden Park. Rudi Skacel bracht de torenhoge favoriet na 38 minuten op voorsprong. Het veteranenelftal van Gretna kon Hearts moeizaam bijbenen en werd af en toe overlopen. Een kwartier voor tijd werd het sprookje echter nieuw leven ingeblazen: Ryan McGuffie benutte de rebound van zijn eigen penalty. Gedurende de extra tijd werd Hearts nog een strafschop onthouden. Bovendien kon Paul Hartley inrukken met een rode kaart.

In de penaltyserie bleek Hearts uitermate koelbloedig: Pressley, Neilson, Skacel en Pospisil scoorden. Gretna miste bij de derde en vierde beurt, via Townsley en Skelton. Pleister op de wonde voor de stuntploeg is de deelname aan het UEFA Cup toernooi van komend seizoen. Hearts heeft zich als nummer twee van de Premier League immers gekwalificeerd voor de voorronde van de Champions League.