Adams mogelijk nieuwe coach NAC Breda

JJdJ1984
Tony Adams is de belangrijkste kandidaat om hoofdtrainer bij NAC Breda te worden. De voormalige topspeler van Arsenal is een verrassende keuze van de club uit Breda, die in het afgelopen seizoen maar liefst drie verschillende hoofdtrainers (Lokhoff, Lok en Karelse) aan het roer had staan.

De oud-international heeft al een oriënterend gesprek gehad met de Brabantse ploeg. Adams werd afgelopen week gesignaleerd in een hotel in Eindhoven waar hij aan tafel zat met Theo Mommers en interim-coach John Karelse.

Karelse wordt volgend seizoen gewoon weer assistent maar lijkt, met zijn ervaring in Engeland, de ideale man naast Tony Adams. De Engelsman stond twintig jaar lang aan de top als speler maar heeft een uitgesproken voorkeur voor het Nederlandse voetbal.

Adams was daardoor afgelopen seizoen al een aantal maanden werkzaam bij Feyenoord, waar hij samen met Henk Duut het tweede elftal begeleidde, en liep ook stage bij FC Utrecht. Hij heeft zich verdiept in het Nederlandse voetbal, terwijl hij in Engeland door zijn uitstekende staat van dienst eveneens een uitstekend netwerk tot zijn beschikking heeft. Daarvan kunnen de Brabanders profiteren als ze er in slagen Adams te contracteren.