Sol Campbell start in basis

Michel (Baraja)
Sol Campbell maakt dinsdag na vijf maanden zijn rentree in de Champions League. De verdediger vervangt de geblesseerde Philippe Senderos.

Campbell speelde sinds begin februari slechts één wedstrijd in de hoofdmacht van The Gunners. Tegen Portsmouth brak de onfortuinlijke verdediger zijn neus, het zoveelste misfortuin voor de international. Nu is Campbell fit om te beginnen, en zijn comeback komt goed uit: Senderos heeft namelijk een knieblessure. ”Senderos kan niet meedoen, dus speelt Campbell”, aldus manager Arsene Wenger. ”Het is een gokje, maar hij oogt fysiek in orde.”

Gaël Clichy zal niet aan de aftrap verschijnen, maar de Fransman keert wel terug in de selectie, voor het eerst sinds november. Villarreal kan weer beschikken over Juan Manuel Peña, maar moet de geschorste Alessandro Tacchinardi missen. Arsenal verdedigt in El Madrigal een 1-0 voorsprong. Wat opvalt is dat zowel Arsenal als Villarreal nog niet zeker is van deelname aan de komende Champions League.


Vermoedelijke opstellingen:

Villarreal: Barbosa, Venta, Alvarez, Peña, Arruabarrena, Josico, Senna, Sorín, Riquelme, Forlán, José Mari/Guille Franco.

Arsenal: Lehmann, Eboué, Touré, Campbell, Flamini, Ljungberg /Van Persie, Cesc, Gilberto, Pires, Henry, Hleb.