Kesler: nog zeker 2 seizoenen play-offs

JJdJ1984
KNVB Voorzitter Henk Kesler heeft vandaag gerageerd op de commentaren op het verloop van de play-offs. Na de eerste speelronde in de strijd om het voorronde Champions League ticket verloren AZ en Feyenoord de nummers 2 en 3 van de reguliere competitie van FC Groningen en Ajax respectievelijk de nummers 5 en 4 van de competitie.

De clubs uitten na afloop van de eerste play-off ronde stevige kritiek op het beleid van de KNVB. AZ werd door die clubs in bescherming genomen. De Alkmaarders zette het beste seizoensresultaat neer in jaren, maar kreeg er geen beloning voor, in de vorm van een ticket voor de voorronde Champions league.

FC Groningen-speler Danny Buijs nam het op voor de tegenstander. Ook AZ-speler Kenneth Perez vroeg zich openlijk af of Europa eigenlijk wel zit te wachten op FC Groningen, terwijl Patrick Lodewijks doelman van Feyenoord zich serieus zorgen maakte over de coefficienten-lijst die de UEFA hanteert.

KNVB-voorzitter Henk Kesler wil echter niets weten van al het commentaar. Ondanks dat de play-offs aan het einde pas geanalyseerd kunnen worden, kon de voorzitter nu al zeggen dat de komende twee seizoenen ook weer play-offs op het programma staan.

”Zeventien clubs hebben voorgestemd en je weet van te voren bij de play-offs dat er ook verliezers zullen zijn. De enige die kan klagen is misschien AZ, aangezien zij het Champions League-ticket mislopen. Misschien dat we daar voor komend seizoen eens over na moeten denken”, aldus Kesler.

De bondsvoorzitter maakt zich eveneens geen zorgen over wat de Europese voetbalbond ervan zou vinden wanneer de nummer vijf van de competitie uiteindelijk Champions League zal gaan spelen. . ” We hebben de toestemming van de UEFA, dus daar maak ik me geen zorgen om” aldus Kesler.

Na afloop van de play-offs zal door alle partijen met elkaar om de tafel gezeten worden om te evalueren. Vermoedelijk zal vanaf volgend seizoen de nummer twee toch direct het Champions League ticket toegewezen krijgen. De nummers drie tot en met zes zullen in dat geval gaan strijden om de UEFA Cup tickets.