Montoya blij met podiumplek

Olga (Nuongirl)
Juan Pablo Montoya stond met een derde plaats bij de Grand Prix van San Marino weer eens op het podium. Teamgenoot Kimi Räikkönen behaalde een vijfde plaats. In het kampioenschap voor de coureurs staat de Fin op een derde plaats, twee plaatsen voor de Colombiaan.

Na afloop van de race zei Juan Pablo Montoya dat hij tevreden was over zijn race en het uiteindelijke resultaat. "Ik ben blij met de race van vandaag en met het feit dat we het voor elkaar hebben gekregen op het podium te finishen en daarmee een aantal belangrijke kampioenschapspunten binnen hebben te gehaald. Ik had een goede start vanaf mijn plek, maar ik werd tussen het verkeer gedrukt toen we de eerste chicane ingingen en ik moest van m'n gas om een ongeluk te voorkomen. Daarna kwam ik weer vast te zitten in verkeer, wat me aardig wat tijd heeft gekost," aldus de Colombiaan.

Teamgenoot Kimi Raikkonen was minder tevreden over zijn race vandaag. "Ik was niet geheel tevreden met mijn wagen vandaag en ik was niet echt in staat om ervoor te gaan. Mijn start was niet erg goed en ik verloor een aantal plaatsen, waarna het verkeer me er van weerhield naar voren te komen. Na de tweede pitstop werd de wagen iets beter, was hij gemakkelijker te besturen en kon ik weer pushen. Helaas kwam ik vast te zitten achter Massa en inhalen op Imola is nagenoeg onmogelijk. We kunnen Imola verlaten met een aantal punten en dat is belangrijk."