ONS Sneek ook kampioen zaterdagamateurs

Maikel (WeebI)
Nadat op tweede paasdag het Spakenburgse IJsselmeervogels al het kampioenschap van de zaterdaghoofdklasse B mocht vieren, is ook in de hoofdklasse C de beslissing gevallen. In de oostelijk / noordelijk getinte afdeling is ONS Sneek gisteren kampioen geworden.

De Friezen hebben eigenlijk het hele seizoen gedomineerd, zodat de titel niet meer als een verrassing komt. De laatste weken ging het echter wat minder, maar ONS wist toch vrij snel kampioen te worden. Concurrent SC Genemuiden ging met 2-3 onderuit bij WHC, terwijl ONS zelf met 2-1 won van Drachtster Boys. Met 51 punten uit 22 duels is de kloof met Genemuiden, dat uit 24 duels 43 punten verzamelde, onoverbrugbaar geworden.

De titel van ONS Sneek is grotendeels op het conto van Sandor van der Heide te schrijven. Gisteren scoorde de voormalige prof van Cambuur Leeuwarden zelf de eerste treffer. Na rust verdubbelde Wout Westerhof de score, alvorens Martijn Liefers namens Drachtster Boys nog iets terug kon doen. Voor Van der Heide was het zijn zestiende goal dit seizoen, waarmee hij topscorer is in de hoofdklasse C.

In mei mag ONS Sneek nu samen met IJsselmeervogels en de kampioen van de hoofdklasse A, vermoedelijk FC Lisse of Rijnsburgse Boys, gaan strijden om de zaterdagtitel.