Twijfels over WK-deelname Messi

JJdJ1984
Ver van alle verwikkelingen van zijn club Barcelona heeft Lionel Messi zijn herstel voortgezet in zijn geboorteland Argentinië. De zorgen of hij het wereldkampioenschap zal halen, zijn er niet minder om geworden.

"In principe blijf ik een week. Maar het kan ook nog wel eens wat langer gaan duren. Het kan allemaal geen kwaad", vertelde Messi op het vliegveld van Buenos Aires. "Ik hou me aan de behandeling die de medische staf van Barcelona me heeft geadviseerd."

Sinds de tweede wedstrijd van de Champions League tegen Chelsea, begin maart, staat Messi geblesseerd aan de kant met een dijbeenkwetsuur. Steeds leek zijn rentree aanstaande, maar even zo vaak bleek dat er weer te vroeg was gejuicht. "Door te graag te willen terugkeren heb ik mezelf geforceerd", zei Messi over de terugslagen in zijn herstel.

Iedereen wil graag weten wanneer hij weer terug is. Maar Messi laat zich niet meer opjutten. "Ik zal weer spelen als mijn blessure genezen is. Ik richt me niet op een datum. Ik hoop dit seizoen nog wat wedstrijden mee te pikken met Barcelona en natuurlijk met de Argentijnse ploeg."

Maar Barcelona maakt zich zorgen over het moeizame herstel van Messi, die naar verwachting nog zeker een maand aan de kant staat. En daarmee is het ook onzeker of de Argentijnse jongeling het WK gaat halen aangezien bondscoach Pekerman op 15 mei de definitieve lijst moet inleveren bij de FIFA