IJsselmeervogels kampioen zaterdagamateurs

Maikel (WeebI)
De Spakenburgse vereniging IJsselmeervogels is op tweede Paasdag de eerste kampioen van de hoofdklasse zaterdagamateurs geworden. De succesvolste zaterdagamateurclub van Nederland behaalde hiermee al de 28e afdelingstitel uit de historie en prolongeerde de titel van vorig seizoen.

Doordat IJsselmeervogels zelf eerder op de dag al met 0-3 won van Kozakken Boys, kon het afwachten wat de enige overgebleven concurrent ASWH zou doen. De landskampioen uit Hendrik-Ido-Ambacht verloor punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen DOVO, waardoor IJsselmeervogels feest kon gaan vieren.

De door Willem Leushuis getrainde ploeg was met recht de meest constante ploeg. Uit de 23 tot nu toe gespeelde duels werden 51 punten gehaald, ASWH volgt met 40 punten op gepaste afstand. In de wedstrijd tegen Kozakken Boys had Dennis van der Steen al vlot gescoord, waarna de naar Haarlem vertrekkende topscorer Kwong-Wah Steinraht na rust met twee goals binnen drie minuten de wedstrijd besliste.

De selectie van IJsselmeervogels is gisteravond op een botter de haven van Spakenburg binnen gevaren en mag zich gaan opmaken voor de strijd om de zaterdagtitel bij de amateurs. De ploegen waartegen men dan gaat strijden zullen de komende weken bekend worden.