Aragonés: 'Casillas nummer één'

Maikel (WeebI)
Luis Aragonés heeft duidelijkheid gegeven rond enkele van de spelers van de Spaanse selectie. Zo heeft de bondscoach verteld dat Iker Casillas nog altijd de eerste Spaanse doelman is.

De goalie van Real Madrid maakte laatst nog een ongelofelijke blunder tegen Real Sociedad, maar dat gaat hem zijn plaats onder lat op het WK niet kosten. "(José Manuel) Reina, Casillas en (Santiago) Cañizares zijn mijn keepers", vertelt de trainer. "Zoals het er nu voor staat, start Casillas gewoon in de basis." Dit ondanks het geweldige seizoen van Valencia-doelman Cañizares.

Raúl González en Xavi Hernández, respectievelijk van Real Madrid en Barcelona, waren wel in de voolopige selectie opgenomen, maar kennen beiden geen geweldig seizoen door blessures. Raúl speelt wel weer, maar is uit vorm geraakt, en Xavi ligt nog altijd in de lappenmand. Dit baart de coach echter geen zorgen. "Ik kan in Raúl's hoofd kijken. Over een maand staat hij er weer. Raúl betekent goals, zijn inzicht is geweldig. Xavi zorgt voor de aansluiting op het middenveld zodra hij er weer bij is."