Lindenbergh hoopt nog steeds op WK

Olga (Nuongirl)
Olaf Lindenbergh heeft nog altijd de hoop dat hij kan spelen bij het wereldkampioenschap voetbal komende zomer in Duitsland. Lindenbergh geeft Oranje niet op zolang Marco van Basten zijn officiele selectie nog niet bekend heeft gemaakt.

"Ik ga er niet vanuit dat ik geselecteerd word. Maar ik heb mijn vakantie nog niet geboekt, je weet nooit. Een jaar geleden zat ik er vanuit het niets ook ineens bij. Van Basten zal zijn selectie in grote lijnen wel rond hebben. Maar er kunnen altijd nog spelers geblesseerd raken," aldus Lindenbergh.

Met het oog op de selectie van Marco van Basten zit het Lindenbergh niet mee. Van Basten wil zo veel mogelijk spelers met veel wedstrijdritme selecteren, Lindenbergh daarentegen staat al drie wedstrijden op rij langs de kant bij zijn club Ajax. "Vlak voor de winterstop gebeurde dat ook een paar keer. Nu stond ik er tegen mijn oude club AZ ineens weer naast. De trainer vindt dan blijkbaar dat er iemand anders beter is op mijn positie. Ik krijg daar verder geen uitleg over."