Uitslag Hockenheim

Maikel (WeebI)
Bernd Schneider heeft op de Duitse Hockenheimring de eerste DTM-race van het seizoen gewonnen. Hij eindigde voor de Deen Tom Kristensen en Heinz-Harald Frentzen.

Jamie Green, die van pole mocht beginnen, ondervond in de openingsronde dat niet alleen Juan Pablo Montoya weet hoe je daarin kunt spinnen. De Brit deed exact hetzelfde als de F1 coureur, en bevuilde zijn banden. Hij startte wel gewoon vooraan, maar kon moeilijk snelheid vinden. Daar kwam nog bij dat hij zijn auto in de eerste ronde al beschadigde in een aanrijding, en zijn race moest beëindigen als een drama.

Bernd Schneider, Stefan Mücke en Mattias Ekström profiteerden optimaal van die kans op de eerste plaats. Na de eerste reeks pitstops nam Ekström de tweede plaats over van Mücke. Tom Kristensen ging als een speer in zijn Audi en sloot aan bij de top. Ook Christian Abt moest zijn race snel beëindigen na een spin. Op de helft van de race gingen zowel Bruno Spengler als Pierre Kaffer erg langzaam. Kaffer moest zijn auto in de pits parkeren, Spengler kon uiteindelijk toch verder.

Met nog 20 ronden te gaan kwam Mücke in aanraking met merkgenoot Alexandros Margaritis. De Griek spinde, de Duitser beschadigde zijn ophanging en moest in de beste race van zijn leven uiteindelijk opgeven. Ook Ekström zijn ophanging begaf het tegen het eind van de race, en zag ook zijn winstkansen in rook op gaan. Ondertussen schoof Kristensen naar de tweede stek achter Schneider, maar de Duitser was beduidend sneller.

Mika Häkkinen, die een vrij onzichtbare race reed, wist zich toch naar de hoogste posities te sturen. Een aanval op de podiumplaats van Frentzen mislukte, maar een vierde plaats is iets waar de Fin vrede mee heeft. Jean Alesi reed in een geweldig competitieve race zijn auto van achteraf naar P6. Timo Scheider pakte in de laatste ronde nog een puntje af van Daniel la Rosa. Onze landgenoot Olivier Tielemans, die overigens pas als allerlaatste zijn pitstop maakte, wist als dertiende te eindigen, voor teamgenote Vanina Ickx. De andere vrouwelijke debutant, Susie Stoddart, finishte knap als tiende.

PositieRijderTeamWagenTijd/verschil
1.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse59:51.850
2.Tom KristensenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM4.286
3.Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM6.279
4.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse7.067
5.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse11.276
6.Jean AlesiPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse17.399
7.Martin TomczykAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM19.397
8.Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM23.482
9.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse40.626
10. Susie StoddartMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse44.918
11.Mathias LaudaPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse53.284
12.Franck StipplerTeam RosbergAudi A4 DTM1:02.638
13.Olivier TielemansFuturecom TMEAudi A4 DTM1:30.373
14.Daniel la RosaMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse1 ronde
15.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM1 ronde
16.Mattias EkströmAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM12 ronden
17.Stefan MückeMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse14 ronden
18.Pierre KafferTeam PhoenixAudi A4 DTM23 ronden
19.Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM25 ronden
20.Jamie GreenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse35 ronden