Uitslag Ronde 4 NFL Europe

Roderik (Hammer20)
Dit weekend is de vierde reeks wedstrijden van de NFL Europe gespeeld. De Amsterdam Admirals kwamen op bezoek bij Berlin Thunder, Rhein Fire kreeg Hamburg op bezoek en de Centurions uit Keulen speelde in Frankfurt tegen Galaxy.

In het Olympisch stadion in Berlijn waren de Thunders die het eerste balbezit had. Toch waren de Amsterdammers de eerste die een score neerzette. De wedstrijd ging vrij gelijk op, al was het Berlijn die steeds als eerste scoorde. In de tweede helft waren het de Amsterdammers die de voorsprong namen met 28 tegen 21 en die voorsprong gaven ze daarna niet meer uit handen. De Admirals gingen tevreden weg uit Berlijn met een overwinning van 38 tegen 31.

De LTU Arena in Düsseldorf was gisteren het toneel van een wedstrijd tussen de nummer één in de stand en de nummer laatst. Het team van Rhein Fire was nog steeds ongeslagen en zij begonnen de wedstrijd met het eerste balbezit. Toch gingen de Düsseldorfers slecht van start. De eerste poging tot een score ging fout, een field goal over 44 yards ging niet goed en Hamburg wist daarvan te profiteren. Met een touchdown aan de andere kant pakte de Sea Devils hun eerste punten. Daarna ging het de gehele wedstrijd gelijk op tot aan de laatste twee minuten van de wedstrijd. Rhein Fire wist op het laatste moment nog een touchdown te benutten en zo gingen de Hamburgers met een nederlaag naar huis. De thuisploeg won met 31 tegen 21 de wedstrijd in eigen stadion.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Commerzbank Arena in Frankfurt. Galaxy ontving de Cologne Centurions. De eerste twintig minuten ging rustig voorbij, beide teams wisten niet tot een scoringskans te komen. In de laatste twintig minuten van de eerste helft zette Frankfurt zijn overwinning al veilig. Aan het einde van de eerste helft stonden Galaxy voor met zeven punten en wisten deze voorsprong te behouden tot aan het eind van de wedstrijd. Keulen kreeg hiermee al zijn derde nederlaag te verduren en ging met een stand van 14 tegen 21 naar huis.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Berlin Thunder - Amsterdam Admirals31 - 38
Rhein Fire - Hamburg Sea Devils31 - 21
Frankfurt Galaxy - Cologne Centurions21- 14

Stand na week 4

TeamGespeeldGewonnenVerloren Gelijk
Rhein Fire4400
Amsterdam Admirals4310
Frankfurt Galaxy4220
Berlin Thunder4121
Cologne Centurions4130
Hamburg Sea Devils4031