Toyota overweegt vertrek uit F1

Wouter (ziggyziggyziggy)
Toyota F1 weet nog niet zeker of het na 2007 nog wel door zal gaan in de Formule 1. Topman John Howett wil eerst van de FIA duidelijkheid over een aantal veranderingen vanaf 2008.

Howett vraagt zich serieus af of fabrieksteams nog wel welkom zullen zijn in de Formule 1. Hij baseert zijn twijfels op een uitspraak van Max Mosley, die de onafhankelijke renstallen de ruggengraat van de sport noemde. "Als we niet welkom zijn, zou dat openbaar gezegd moeten worden." aldus Howett. "We worden nu gevraagd om ons aan de Formule 1 te verbinden tot en met 2012 zonder dat we weten of we wel gewenst zijn."

Toyota heeft zich eind maart wel ingeschreven voor 2008, maar zou zich dus alsnog kunnen terugtrekken. Het is echter mogelijk dat de FIA het team aan haar inschrijving houdt en Toyota dus wel zal moeten meedoen. Overigens is Howett het ook niet eens met de kostenbesparende plannen van de FIA. "Het gebruik van technologie hoeft niet altijd hogere kosten met zich mee te brengen." vindt Howett. "Als F1 niet het hoogst haalbare blijft, zal ons bestuur moeten beslissen of we doorgaan."