Uitslag Villarreal - Internazionale

Michel (Baraja)
De opmars van Villarreal in de Champions League is nog niet ten einde. Na de 2-1 nederlaag bij Internazionale won de equipe van Pellegrini in Madrigal met 1-0. Rodolfo Arruabarrena was de matchwinnaar.

Internazionale begon met twee wijzigingen ten opzichte van het heenduel. Luis Figo keerde terug van een blessure en verving César, terwijl Marco Materazzi de voorkeur kreeg boven Pierre Womé. Villarreal-trainer Manuel Pellegrini kon weer beschikken over Rodolfo Arruabarrena en Alessio Tacchinardi, die in Milaan een schorsing uitzaten. Daarentegen bleek Gonzalo Rodriguez niet startklaar.

Villarreal nam het heft snel in handen. Riquelme, Sorin en José Mari vonden elkaar in snelle combinaties en Materazzi moest zich in de baan van een schot van Riquelme gooien. Internazionale nam het initiatief snel over. Cambiasso en Stankovic controleerden het middenveld. Tot kansen leidde de goede periode van de Nerazzuri echter niet. De Spaanse nummer acht verdedigde sterk; Adriano kreeg geen voet aan de grond.

Na zo’n 25 minuten voerde Villarreal de druk op. Riquelme liet zich zien met een wonderschone actie: de Argentijn passeerde twee man, liet enkele schijnbewegingen zien, maar zijn schot vloog over. Ook Senna onderscheidde zich met langeafstandspogingen. Het werd een eentonig verhaal: de ruimtes waren te klein. Slechts via de zijkanten (Arruabarrena, Javi Venta) stichtte de thuisploeg gevaar. De voorzetten kwamen echter nauwelijks aan.

Internazionale kwam er nauwelijks aan te pas in de periode na rust. Gedragen door de supporters in het sfeervolle Madrigal draaide Villarreal de duimschroeven aan. Gevaarlijke kansen van Riquelme en José Mari leverden geen doelpunten op, maar vlak voor het uur werd het dan toch 1-0. Verdediger Arruabarrena kopte achterwaarts een vrije trap van Riquelme tegen de gele touwen. Hierbij werd hij niet gehinderd door enige dekking. Een reflex van Toldo op een inzet van Forlan voorkwam erger voor de ploeg van Mancini. Inter leek dolende en Materazzi uitte zijn frustratie door Sorin een schandalige elleboogstoot te verkopen.

Mancini reageerde met het inbrengen van Martins (voor Recoba) en Mihajlovic (voor Figo). Tot geciviliseerd voetbal leidde dit niet. Adriano hield nauwelijks een bal vast en Alvarez en Peña fungeerden als baken in de Spaanse defensie. Een vlammend schot van Riquelme uit een onmogelijke hoek noopte Toldo tot een knappe redding. Forlan miste even daarvoor oog in oog met de lange doelman. In de 88e minuut had Inter wellicht een strafschop moeten hebben: Javi Venta hield Martins vast aan z’n shirt. Verder hoefde Villarreal geen angsten te doorstaan.


Villarreal * – Internazionale 1-0
58. Arruabarrena 1-0


Scheidsrechter: Vassaras (Gri)
Toeschouwers: 24.000
Geel: Tacchinardi, Viera (Villarreal), Figo, Martins (Internazionale)

* = naar halve finale

Opstellingen

Villarreal: Viera; Javi Venta, Alvarez, Peña, Arruabarrena, Senna, Tacchinardi, Riquelme, Sorin ( 77. Josico), Forlan ( 90. Calleja), José Mari ( 77. Franco).

Internazionale: Toldo, Córdoba, Materazzi, Samuel, J. Zanetti, Figo ( 74. Mihajlovic), Cambiasso, Veron ( 86. Cruz), Stankovic, Recoba ( 56. Martins), Adriano.