Thompson (PSV) opgeroepen in "Gokschandaal"

In de zaak van het Belgische omkoopschandaal rond de "Gokchinees" Zheyun Yé heeft de Belgische voetbalbond het onderzoek rond competitievervalsing bij voetbalclub Lierse afgerond. Onder meer Archie Thompson (nu PSV) wordt opgeroepen om zich te 'verdedigen'.

De controlecommissie van de KBVB roept op basis van het dossier opgesteld door de onderzoekscommissie in totaal 10 personen en het bestuur van Lierse op. Het gaat om ex-spelers Delorge en Mitu (dit seizoen al ontslagen door Anderlecht omwille van hun mogelijke betrokkenheid), huidig GBA-speler Milenkovic, Mardulier en Nikolovski (allen al ontslagen door Lierse zelf), twee huidige Lierse-spelers (Kacic en Van der Straeten), ex-trainer Paul Put, enkele bestuursleden en dus ook Australisch international Archie Thompson, nu PSV maar vorig jaar actief bij SK Lierse.

Als Lierse als club schuldig wordt bevonden aan competitievervalsing, volgt een degradatie naar tweede. Zakt Lierse ook sportief, kan zelfs een degradatie naar derde volgen. Voor de spelers kunnen maandenlange tot jarenlange schorsingen volgen die mogelijk ook internationaal van kracht zijn.