Kasseistrook Bos van Wallers flink opgeknapt

Pieter (Falco)
De kasseistrook bij het Bos van Wallers heeft een opknapbeurt gehad, waardoor de kans op valpartijen een stuk kleiner wordt. Vroeger stond deze kasseistrook in de klassieker Parijs-Roubaix vrijwel altijd garant voor valpartijen.

In de vorige editie werd deze beruchte strook nog geschrapt uit het parcours. De laatste jaren is vrijwel geen onderhoud gepleegd aan de strook, waardoor sommige kasseien naar beneden zakten en zo kuilen vormden. Daarnaast reed er nauwelijks verkeer over deze monumentale weg, zodat er zich een groene vettige humuslaag over de kindersteentjes kon vormen. In 1998 brak Johan Musseeuw in het Bos van Wallers zijn knie, drie jaar later viel Philippe Gaumont eveneens toen uit met een gebroken dijbeen.

Na een drie maanden lange renovatie, die 260.000 euro's kostte, is de kasseistrook een stuk minder gevaarlijker geworden voor de wielrenners. De gaten zijn opgevuld en het regenwater kan nu sneller wegvloeien. "De kans op valpartijen is nu veel kleiner", volgens wedstrijdleider Jean-Marie Leblanc. "Het Bos is geen hinderlaag meer. Renners zullen op andere kasseistroken meer gevaar tegenkomen." Waarschijnlijk zullen de renners aanstaande zondag in Parijs-Roubaix ook meer gevaar te duchten krijgen van het weer. Verschillende weervoorspellingen wijzen er op dat het aanstaande zondag flink gaat regenen namelijk in Noord-Frankrijk.




De strook bij het Bos van Wallers voor en na de renovatie