[A1GP] Uitreiking awards

Joris (RenikNL)
Na de laatste race van het seizoen in China vond de uitreiking van de trofee aan de winnaar van de eerste Grand Prix of Nations plaats. Daarnaast waren er nog een aantal andere awards te winnen voor diverse goede prestaties gedurende het seizoen.

Team Frankrijk heeft in totaal 172 punten binnengehaald en is hiermee de winnaar van het eerste seizoen van de A1 Grand Prix. Het team ontving hiervoor de met diamanten ingezette bokaal. Voor de andere teams waren er ook nog een aantal prijzen te verdienen.

Team Nederland was hierbij de grote winnaar. De awards voor meest toegewijde supporters en van meest aantrekkelijke livery, welke gekozen is door middel van stemmen op de officiële A1GP site, gingen naar Team Nederland. Jos Verstappen ontving de award voor meest spectaculaire manoeuvre.

De andere award voor een individuele rijder ging naar Stephen Simpson. Hij ontving de prijs voor coureur met meest geboekte vooruitgang. Simpson voelde zich erg vereerd door het krijgen van deze award. “Ik voel me vereerd met het krijgen van deze award, het is zoveel meer geweest dan motor race ervaring. Ik plezier gehad met het A1 racen en veel geleerd, maar ik heb ook veel nieuwe vrienden gemaakt en ben in veel nieuwe landen geweest. Het vertegenwoordigen van Zuid Afrika was een privilege en een hoogtepunt in mijn leven.” aldus de Zuid-Afrikaan.

Alle awards en winnaars


AwardWinnaar
Meest ondersteunde franchiseColin Giltrap, Emerson Fittipaldi, Tokyo Sexwale
Beste organisator Sentul, Indonesië
Beste evenement promoterA1 Team China
Best gepresenteerde evenementDurban, South Africa
Bekwaamste commerciële partnerA1 Grand Prix Productions
Meest toegewijde supportersA1 Team Netherlands
Aantrekkelijkste liveryA1 Team Netherlands
Meest voortreffelijke Team PRA1 Team New Zealand
Best gepresenteerde teamA1 Team Ireland
Team met de meest progressieA1 Team Mexico
Intensiefste test van de autoKhalil Beschir, Brands Hatch, Great Britain
Spectaculairste manoeuvreJos Verstappen, Durban, South Africa
Coureur met de meest progressieStephen Simpson