Koeman spaart voor playoffs

Sjors (Sj0rSz)
Door de overwinning die Feyenoord gisteren boekte op FC Twente (4-2) hoeft de club zich geen zorgen meer te maken. Ze zijn namelijk verzekerd van deelname aan de playoffs, omdat het laagst haalbare voor de Rotterdammers een derde plaats is.

Het gat met de huidige nummer vier, FC Utrecht, bedraagt momenteel elf punten. Met nog drie wedstrijden te gaan is dit een onoverbrugbaar aantal voor de ploeg uit de Domstad. In theorie is er nog een kans dat Feyenoord tweede wordt, maar dan zijn ze afhankelijk van de resultaten die AZ boekt. Deze club staat nu namelijk op de tweede plaats.

Dankzij de nieuwe competitieopzet kan Feyenoord-coach Erwin Koeman zich helemaal gaan richten op het spelen van playoff-wedstrijden. Dit betekent dat, als alles zo blijft, Feyenoord tegen FC Utrecht uit zal komen. De winnaar van dit duel zal dan uitkomen tegen de winnaar van de confrontatie tussen de clubs die de tweede en vijfde plaats bezetten. Op dit moment zijn dit AZ en Ajax. De club die ook deze laatste wedstrijd in winst om weet te zetten komt uit in de voorrondes van de Champions League.

"We hebben ons geplaatst," aldus een nuchtere Koeman. Aan het einde van het duel met de club uit Enschede werden Romeo Castelen en Nicky Hofs naar de kant gehaald. "Mede om ze alvast te sparen voor de playoffs." zei de oefenmeester.