Vertrek Bob de Jong wegens wispelturigheid

Pieter (Falco)
Na het aantrekken van Jochem Uytdehaage, was diezelfde dag nog meer nieuws uit het Telfort-kamp: het vertrek van Bob de Jong. De reden hiervan was de band die tussen de Olympisch kampioen en coach Ingrid Paul niet al te best was.

In het begin werd nog de suggestie gewekt dat financiële redenen de doorslag voor het vertrek Bob de Jong zou zijn. Maar nu blijkt het vooral de wispelturigheid van hem te zijn, dat voor Team Telfort het grote struikelblok was. De Leimuidenaar was soms zonder reden afwezig tijdens trainingen en scheen volgens Ingrid Paul niet de juiste inzet te hebben. De Jong erkende in Turijn na zijn gouden race op de 10 kilometer dat hij lastig kan zijn voor trainers: "Af en toe dringen dingen gewoon niet tot me door. Men moet ook niet teveel tegen me zeggen. Ik volg m'n eigen gevoel."

Een verdere samenwerking met De Jong ziet Ingrid Paul na Turijn niet meer zitten: "We hebben toen als doel gesteld Olympisch goud te halen. Dat is gelukt. Zijn volgende doel is opnieuw Olympisch goud. Maar dat is pas over vier jaar. In ons team hebben we nog andere doelen gesteld." Team Telfort heeft besloten om volgend seizoen zich meer te focussen op de middellange afstanden het allrounden.