Hincapie: "Boonen is te kloppen"

Michel (Baraja)
Discovery Channel lijkt zondag dé aangewezen ploeg om het Tom Boonen en Quick Step lastig te maken in de 90e uitgave van de Ronde van Vlaanderen. George Hincapie en ploegleider Dirk Demol zijn alvast ambitieus en mikken op de zege.

Hincapie heeft veel respect voor Boonen, maar acht zichzelf verre van kansloos: ”Tom Boonen is een ongelooflijk goede coureur, kent een fantastisch seizoen, maar is niet onverslaanbaar.” De Amerikaan, afgelopen jaar zevende in Meerbeke, rekent vooral op zijn ploegmaats: ”We proberen Boonen onderweg kwijt te spelen, omdat hij bijkans onverslaanbaar is in de sprint. De manier om te winnen is samen met teamgenoten in een kopgroepje zitten en continu aanvallen.”

Ploegleider Dirk Demol rekent op de breedte van zijn equipe: ”Hincapie is de absolute kopman, maar verder werken we met drie andere beschermde coureurs: Vladimir Gusev, Leif Hoste en Stijn Devolder.” De Belg denkt dat Hoste, de nummer twee van 2004, veel moed zal putten uit zijn eindzege in de Driedaagse van de Panne: ”In het verleden ontbeerde hij zelfvertrouwen op de beslissende momenten. Met de winst in de Panne zal dat anders zijn.”