Miami: Ferrer langs Roddick

Michel (Baraja)
Andy Roddick heeft zich niet geplaatst voor de halve finales van het Masterstoernooi in Miami. Roger Federer ging niet in de fout.

Roddick verloor van David Ferrer: 3-6, 6-4, 4-6. Opnieuw kon de Amerikaan niet profiteren van wat normaliter zijn sterkste wapen is: de service. Zijn eerste twee opslaggames moest A-Rod inleveren. Iedere tweede service betekende in feite een punt voor Ferrer. In de tweede set herstelde Roddick zich om op 4-4 te breaken, maar in het derde bedrijf deelde Ferrer (na te zijn teruggekomen van een achterstand) de lakens uit.

”Ik speelde verschrikkelijk in de eerste set, maar kon me redelijk herstellen. Ik verlaat dit toernooi met opgeheven hoofd”, aldus Roddick. De Amerikaan wacht nog steeds op zijn eerste finale van dit seizoen. Twee weken geleden verloor hij al in een vroeg stadium in Indian Wells.

Roger Federer is op weg naar zijn tweede Masterstitel van 2006. De Zwitser klopte in een reprise van de Indian Wells-finale James Blake: 7-6, 6-2. Blake kwam nog een break voor, maar daarna regeerde Federer, die nu al 46 wedstrijden achtereen op Amerikaanse bodem ongeslagen is. Bovendien heeft Fed-Express al 25 duels niet meer het hoofd hoeven te buigen voor een Amerikaan.


Uitslagen Kwartfinales – Miami
Roger Federer (Zwi/1) – James Blake (USA/9) 7-6 (2), 6-4
David Ferrer (Spa/11) – Andy Roddick (USA/4) 6-3, 4-6, 6-4
Mario Ancic (Kro/22) – David Nalbandian (Arg/3) 2-6, 2-6
Ivan Ljubicic (Kro/6) – Agustin Calleri (Arg) 7-6 (4), 6-3