Koeman: 'Barça onderschat ons'

Maikel (WeebI)
Benfica-trainer Ronald Koeman heeft in een interview gezegd dat Barcelona overenthousiast aan het worden is. Barcelona komt in de kwartfinales van de Champions League uit tegen de Portugese club.

Deco, ex-speler van Benfica's rivaal Sporting, gaf enkele dagen terug aan dat hij niet verwacht dat Barcelona veel moeite zal hebben met Benfica. Koeman, die zelf ooit speelde voor Barcelona, denkt dat Benfica zeker een reële kans maakt om Barça te verslaan.

"Ze zijn veel te overmoedig," vertelt de Nederlandse coach. "Ze denken dat ze alles gaan winnen of al gewonnen hebben. Ze vergeten echter dat er andere sterke clubs zijn in zowel de Champions League als in Spanje."

Ook wist de afgelopen week 43 jaar geworden trainer te vertellen dat de Catalaanse topclub de laatste tijd niet meer zo sterk speelt. "De recente vorm van Barça geeft ons vertrouwen in de overwinning," zegt hij. "Ze waren niet in staat Osasuna of Málaga te verslaan. Ik heb de wedstrijd tegen Getafe bijgewoond, en het bleek dat Barcelona af en toe briljant speelde, maar ook momenten van zwakte vertoonde. Daar moeten wij gebruik van maken."