Raich, Kostelic bevestigen klasse

Michel (Baraja)
Benjamin Raich en Janica Kostelic hebben vandaag aangetoond waarom zij de algemene wereldbeker hebben gewonnen. Beide alpineskiërs pakten in het Zweedse Are met overmacht de zege in een wereldbekerwedstrijd.

Raich schreef de laatste WB-reuzenslalom bij de mannen op zijn naam. De Oostenrijker was over twee runs ruim de meerdere van Massimiliano Blardone. De Italiaan noteerde na de eerste manche nog de snelste tijd, maar Raich skiede een perfecte tweede run. De Oostenrijker verzekerde zich daardoor van de eindwinst in de wereldbeker reuzenslalom. Afgelopen week besliste Raich de strijd om de algemene wereldbeker al in zijn voordeel. In Turijn pakte de Oostenrijker tweemaal goud, zodat 2005/2006 het seizoen van Raich is geworden.

De dames skieden vandaag de slalom en Janica Kostelic maakte haar favorietenrol waar. De Kroatische stelde eerder deze week al de eindzege in de wereldbeker veilig en gaf die zege cachet door met overmacht de slalom te winnen. De viervoudig olympisch kampioen bleef Marlies Schild liefst 0,87 voor. Anja Pärson moest ruim een seconde prijsgeven. Kostelic is dit seizoen bij alle wereldbekerwedstrijden slalom op het podium geëindigd. Uiteraard is ze eindwinnaar van de wereldbeker slalom.


Eindstand Wereldbeker Reuzenslalom – Mannen:
1. Benjamin Raich (Oos) – 481
2. Massimiliano Blardone (Ita) – 442
3. Fredrik Nyberg (Zwe) – 414
4. Davide Simoncelli (Ita) – 314
5. Kalle Palander (Fin) – 306


Eindstand Wereldbeker Slalom – Vrouwen:
1. Janica Kostelic (Kro) – 740
2. Marlies Schild (Oos) – 550
3. Anja Pärson (Zwe) – 485
4. Kathrin Zettel (Oos) – 399
5. Tanja Poutiainen (Fin) – 320