[Upd] Monteiro start toch

Dennis (dennistd)
Tiago Monteiro, de teamgenoot van Christijan Albers, heeft last van een beknelde zenuw. Deze blessure kwam vanmiddag plotseling opzetten. Het is nog niet duidelijk of hij fit genoeg is om te racen komend weekend.

Tiago Monteiro verliet met een bleek gezicht vanmiddag het circuit. Tijdens de laatste training heeft de Portugees zich flink geblesseerd. "Ik reed net op nieuwe banden, toen ik aan het eind van het rechte stuk remde. Toen ging het mis. Ik voelde het meteen in mijn rug", vertelde hij tegenover een verslaggeefster van Formule 1 Racereport. Hoe erg de blessure was, bleek toen de Portugees niet eens zelf uit zijn bolide kon komen. De monteurs moesten hem erbij helpen.

"Het doet pijn, maar dat is niet het ergste. Ik kan me heel slecht bewegen. Ik kan bijvoorbeeld niet eens bukken." Of hij wel kan racen, weet de coureur niet: "We gaan nu naar het hotel waar ik me door onze fysiotherapeut laat behandelen. Ik heb veel vertrouwen in hem. Verder moeten we afwachten hoe ik morgen wakker word. Pas dan weten we meer."

Update 18-03 @ 08:45
Monteiro heeft zojuist meegereden in de kwalificatie en liet weten dat het weer wat beter gaat. Vooralsnog zal hij morgen dus gewoon aan de start staan van de Grand Prix.