Verenigde Staten uit WBC gegooid

Corné (Curchulain)
De Verenigde Staten zijn er niet in geslaagd de derde ronde van de World Baseball Classic te bereiken. Door een 2-1 verlies tegen buurland Mexico kwamen de Amerikanen een overwinning tekort voor kwalificatie.

De toekomst van Amerika op het toernooi hing al langer aan een zijden draad, maar een controversiële overwinning tegen Japan en een overwinning van Zuid-Korea op Japan hield Team USA in de race. Uiteindelijk was het Mexico dat door een bijna foutloze wedstrijd van haar pitchers tegen de de VS haar enige overwinning in de tweede ronde pakte en de Amerikanen naar huis stuurde.

De rest van het toernooi zal worden afgewerkt in San Diego, in het PETCO Park van de San Diego Padres uit de Major League Baseball. Daar staan vrijdag Japan en Zuid-Korea opnieuw tegenover elkaar, nadat Cuba en de Dominicaanse Republiek hebben uitgemaakt wie de eerste finalist zal zijn. Zuid-Korea is het enige land dat nog geen enkele wedstrijd heeft verloren. Gedurende het toernooi stonden zij al twee keer tegenover Japan, wat resulteerde in 3-2 en 2-1 overwinningen voor de Koreanen. Cuba en de Dominicaanse Republiek speelden alleen in de tweede ronde een onderlinge wedstrijd. Deze ging met 7-3 naar de Dominicanen.