[Upd] Gebroken voetbotje voor Boogerd

Pieter (Falco)
De Rabobankploeg moet het de komende tijd zonder Michael Booger stellen. De 33-jarige renner brak een botje in zijn rechtervoet.

Michael Boogerd liep de blessure op toen hij zich verstapte tijdens het spelen met zijn zoontje. Op het eerste gezicht leek het allemaal wel mee te vallen, maar nader onderzoek wees uit dat zijn blessure toch wat ernstiger is. Momenteel is zijn been tot zijn knie in het gips verpakt en zal hij vrijdag in het ziekenhuis van Amersfoort een extra onderzoek moeten ondergaan. De voorbereiding van Boogerd voor de klassiekers in april wordt zo nogal verstoord, net nu hij uit de Tirreno-Adriatico met een vijfde plaats in goede vorm kwam.

Update: De vooruitzichten voor Michael Boogerd zijn hoopgevend, volgens de Rabobankploeg. Het gips is verwijderd van zijn been en vervangen door tape, waardoor genezing ook mogelijk is. Hierdoor kan de Hagenaar weer sneller beginnen met trainen. Het is echter nog niet duidelijk of hij zal aantreden bij de E3 prijs Vlaanderen op 25 maart.