[Upd] Rossi daagt Alonso uit

Joris (RenikNL)
Afgelopen winter testte Valentino Rossi in Valencia voor het eerst een F1 wagen samen met andere F1-coureurs. Vrijwel iedereen was onder de indruk van Rossi's prestatie, enkel wereldkampioen Fernando Alonso was minder enthousiast.

Nadat Rossi op het circuit van Valencia, voor iemand met weinig ervaring, vrij scherpe tijden had neergezet, waren veel coureurs vol lof over Rossi. Alonso meende echter dat Ferrari kostbare testtijd verdeed met het laten rijden van de MotoGP ster en dat hijzelf, na enige oefening op twee wielen, ook wel op het MotoGP podium zou kunnen eindigen.

In een gesprek met Motorcycle News geeft Rossi aan de uitdaging van Alonso niet uit de weg te gaan. "Ik heb gelezen dat Fernando met wat training met een MotoGP-motor wel op het podium zou kunnen finishen. Nou, wat mij betreft rijden we een keertje samen tegen elkaar op een MotoGP-motor, een rallywagen en een Formule 1-wagen. De tijden kunnen we dan bij elkaar optellen en dan zullen we eens zien wie er de winnaar is", aldus Rossi.

Ook Alonso lijkt dit wel wat te vinden. "Valentino wil mij driemaal uitdagen? Dat lijkt me best geinig: Ik ben er klaar voor!", is zijn reactie in de Gazzetta dello Sport.

Update 17-03 @ 11:29:
Fernando Alonso vraagt zich af of Rossi deze uitdaging daadwerkelijk heeft uitgesproken. "Ik weet niet of hij het echt gezegd heeft." Daarbij geeft hij aan dat hij op dit moment andere dingen aan zijn hoofd heeft. "Ik moet nee zeggen, ik concentreer me op dit moment volledig op mijn werk", aldus de Spanjaard.