Toyota pessimistisch over kansen in Maleisië

Joris (RenikNL)
In 2005, tijdens de Grand Prix van Maleisië, haalde Toyota voor het eerst het Formule 1-podium sinds de entree van het team in 2002. Dit jaar staat het er heel anders voor en verwacht Toyota geen grote verbetering ten opzichte van Bahrein.

Doordat er slechts een week tussen de Grand Prix van Bahrein en Maleisië zit, is het voor Toyota onmogelijk om in de tussentijd genoeg te verbeteren. Wel denkt het team veel te hebben aan de data die in Maleisië kan worden verzameld.

Luca Marmorini, hoofd van de motorafdeling van Toyota, zei het volgende:"Vanzelfsprekend was de Grand Prix van Bahrein een grote teleurstelling voor iedereen in het team omdat we niet waren waar we hoopten te zijn. Echter, het seizoen is lang en we proberen onze prestaties te verbeteren. Sepang komt wellicht te vroeg om een grote verbetering te maken maar de data verzameld in Bahrein zal ons helpen".

Jarno Trulli: "Vorig jaar was deze race mijn beste van het hele seizoen, we haalden Toyota's eerste podium. Uiteraard laat onze prestatie van Bahrein zien dat de race dit jaar veel moeilijker gaat worden".