Parijs-Nice: Landis winnaar

Pieter (Falco)
In de laatste etappe van de 'Koers naar de zon' is de leidende positie van Floyd Landis niet meer in gevaar gekomen. Na de winst van Bobby Julich vorig jaar is hij de tweede Amerikaan die deze rittenkoers op zijn naam schrijft.

De zevende etappe liep van en naar de Franse badplaats Nice. Tom Boonen gaf na 25 kilometer al op, waarschijnlijk met de bedoeling zich geheel voor te bereiden op Milaan - San Remo. Ondanks de korte lengte van 135 kilometer, waren er drie eerste categorie-bergen opgenomen in het parcours, waardoor het allerminst zeker was dat Landis al de eindzege in de pocket had. De koppositie van hem kwam echter nauwelijks in gevaar. De Spanjaard Antonio Colom, de nummer vier in het klassement, probeerde te ontsnappen op de Col d'Eze. Het gat tussen hem en de groep Landis werd alleen nooit groter dan een halve minuut.

Samen met vier anderen in een groepje kwamen ze aan bij de finish, waar Markus Zberg naar de dagzege wist te sprinten. Niet veel later kwam het groepje Landis aan, waardoor hij betrekkelijk gemakkelijk de leiderspositie wist te behouden. Erik Dekker is de best geplaatste Nederlander in het eindklassement met de zevende positie. Joost Posthuma, die eerdergisteren nog in de aanval was, kan eveneens terugkijken op een prima Parijs-Nice met een veertiende plaats.

Uitslag zevende etappe Nice-Nice (135 km)

#CoureurTijd
1.Markus Zberg (Zwi)3.29.38
2.Jevgeni Petrov (Rus)z.t.
3.Alberto Contador (Spa)z.t.
4.Antonio Colom (Spa)z.t.
5.Joaquin Rodriguez (Spa)0.16
6.Sandy Casar (Fra)0.18
7.Erik Dekkerz.t.
8.Matteo Carrara (Ita)z.t.

Eindklassement:

#CoureurTijd
1.Floyd Landis (VS)31.54.41
2.Francisco Javier Vila (Spa)0.09
3.Antonio Colom (Spa)1.05
4.Samuel Sanchez (Spa)1.13
5.Frank Schleck (Lux)1.22
6.Josť Azevedo (Por)1.35
7.Erik Dekker1.38
8.Pietro Caucchioli (Ita)1.39
9.Jose Rubiera (Spa)1.40
10.Christopher Horner (VS)1.43