Jans zeer ontevreden na verlies tegen ADO

Olga (Nuongirl)
De trainer van FC Groningen, Ron Jans, was na afloop van de 2-1 verloren competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag absoluut niet tevreden.

In zijn reactie na de wedstrijd was vooral scheidsrechter Wiedemeijer de pineut. "Je was dramatisch", riep Jans tegen de arbiter. Nadat hij wat was afgekoeld nuanceerde de coach zijn opmerking. "Ik was boos op iedereen, ook op mezelf. Maar Wiedemeijer zat er in deze wedstrijd heel vaak naast en iets te vaak in ons nadeel. Dat moest ik even kwijt aan hem. Ik was ook zeer teleurgesteld."

Jans was het niet eens met de aan ADO toegekende penalty. "Een zeer twijfelachtige beslissing. Ik noem het een zogenaamde strafschop. Wiedemeijer leek hem echter graag te geven. Hij liep bijna lachend naar de stip. Daar had ik grote moeite mee."

Al met al legt Jans de schuld van de nederlaag toch bij zijn eigen team neer. "We hebben onszelf hier te kort gedaan. We kunnen ons nu beter richten op een eindklassering bij de eerste negen. De eerste vijf zijn waarschijnlijk toch te hoog gegrepen voor ons".