Williams wil GP-weekend naar 2 dagen

Dennis (dennistd)
Afgelopen vrijdag was er tijdens de vrije trainingen maar weinig actie op de baan. Tijdens de eerste training reden veel coureurs zelfs niet een een installatierondje. Frank Williams komt daarom nu met het idee om het Grand Prix weekend in te korten naar twee dagen.

Frank Williams liet het volgende weten: "Omdat we beperkingen op onze motoren hebben rijden we niet veel op vrijdag. We willen de motor zo min mogelijk belasten en ook zouden we het liefst het aantal setjes banden besparen voor tijdens de race. Ik zie dus kansen voor de vrijdag omdat iedereen zijn motor en banden wil besparen. Zo wordt het ontzettend saai voor de fans op deze manier."

Volgens Williams kan de vrijdag echter wel behouden worden, als de opzet veranderd. "Wat we zouden kunnen doen is een beperking leggen op het aantal testdagen in de zomer en dan de vrijdag in een grote testdag veranderen. Zo bespaar je ook nog eens de teams een berg kosten. Als de vrijdag een testdag wordt die geen invloed heeft op de rest van je GP weekend zul je de hele dag actie op de baan zien", voorspelt hij.