Rangers onthullen nieuwe coach Le Guen

Corné (Curchulain)
De Glasgow Rangers hebben vandaag duidelijkheid gegeven over de opvolging van coach Alex McLeish. De nieuwe oefenmeester van de Schotten is de Fransman Paul Le Guen, voormalig coach van Olympique Lyon. Hij en assistent Yves Colleu tekenden contracten voor drie jaar. Le Guen vertrok aan het einde van vorig seizoen bij Lyon na drie opeenvolgende landstitels te hebben gewonnen.

De geruchten dat Le Guen McLeish zou opvolgen deden al langer de ronde, maar de Gers wilden tot nu toe geen commentaar geven over de kwestie. Ook was het nog onduidelijk of McLeish per direct zou worden vervangen of dat de nieuwe coach pas aan de start van het volgende seizoen aan de slag zou gaan. Dat is nu allemaal duidelijk geworden: McLeish maakt het seizoen af om daarna plaats te maken voor zijn opvolger. McLeish won in vier en een half jaar bij de Rangers zeven prijzen: driemaal de League Cup, twee FA Cups en twee landstitels.

McLeish gaf te kennen bij de Rangers te willen vertrekken na een reeks tegenvallende resultaten in de Schotse Premier League en de twee bekercompetities. Het goede optreden in de Champions League lag volgens de Schot ten grondslag aan die malaise: "Als we het niet zo goed hadden gedaan in Europa, twijfel ik er niet aan dat we in de competitie hoger zouden hebben gestaan. We zouden zeker dichter bij Celtic staan, zoniet boven hen, en nog steeds in de beker actief zijn." Ook het feit dat voorzitter David Murray de hand op de knip hield tijdens de transferperiodes heeft zijn weerslag gehad op de prestaties, maar hierover is McLeish niet bitter. "Ik kwam op een moment dat de club aan het inkrimpen was. Andere coaches zouden veel geld hebben geëist maar dat was er gewoonweg niet. Het was wel een uitdaging voor mij, ik heb er geen spijt van en ik laat de club in een financieel goede staat achter," aldus McLeish.