NBA: Spurs, Heat en Suns blijven winnen

Zwansen
De San Antonio Spurs verstevigden met hun zevende winst op rij hun koppositie in het westen, terwijl de Phoenix Suns en de Miami Heat op maandag respectievelijk hun elfde en negende overwinning op rij boekten.

De Spurs, de huidige kampioen, kreeg de Los Angeles Lakers op bezoek. De Lakers, met NBA-topscorer Kobe Bryant in de gelederen, konden in de eerste helft de Spurs nog redelijk bijhouden. Het was pas in het derde kwart dat de Spurs het verschil konden maken. Mede dankzij 12 punten van Manu Ginobili werd in het derde kwart de achterstand van twee punten omgebogen in een voorsprong van 15 punten. Bryant noteerde 43 punten voor de Lakers, dat nu op de achtste plaats staat in het westen. San Antonio blijft eerste.

Voor de Phoenix Suns zag het er lange tijd somber uit. Na slechts 19 minuten spelen keken de Suns tegen een achterstand aan van 14 punten. Pas in het laatste kwart werd de achterstand weggewerkt doordat Phoenix de New Orleans Hornets op slechts negen punten hield. Dankzij de elfde overwinning op rij blijft Phoenix aan kop in de Pacific divisie.

Shaquille O'Neal liet nog eens zien dat hij altijd nog iemand is om rekening mee te houden. Zonder de geblesseerde Dwyane Wade, was de jarige 'Shaq' tegen de Charlotte Bobcats goed voor 35 punten en 12 rebounds. O'Neal, inmiddels al 34 jaar, scoorde in de verlenging alle punten voor Miami. Het was alweer de negende overwinning op rij voor de Miami Heat, dat leider is in de Southeast divisie.

Overige uitslagen:

Sacramento Kings - New Jersey Nets 109-84
Memphis Grizzlies - Denver Nuggers 101-115
Orlando Magic - Utah Jazz 85-90