FIFA overweegt latere deadline

Michel (Baraja)
De FIFA overweegt de deadline voor het indienen van de spelersselecties voor het WK te verschuiven. Dat verklaarde de wereldvoetbalbond bij monde van vice-preses Lennart Johansson dinsdag in Düsseldorf tijdens een workshop voor coaches en officials.

Geen van de 21 aanwezige bondscoaches is tegen het voorstel van onder andere Marco van Basten om de deadline voor het indienen van de 23-koppige selecties te verschuiven. Nu ligt de streefdatum op 15 mei. ”Eind mei of begin juni heeft onze voorkeur. Het zal het WK niet beïnvloeden, het zal feitelijk op niets effect hebben. Een latere deadline kan echter wel de teams in staat stellen om zich beter op het WK voor te bereiden", aldus Carlos Alberto Parreira, de Braziliaanse oefenmeester en tevens woordvoerder van de bondscoaches.

Lennart Johansson, vice-president van de FIFA, wil meedenken met de coaches: ”We weten nu wat de coaches willen. Hun verzoek zal de komende week binnen de FIFA worden besproken. Op 16 maart valt tijdens een bestuursvergadering in Zürich de beslissing.”