Mateschitz: "STR scoort eerder dan RBR"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Dietrich Mateschitz, eigenaar van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso, heeft laten weten dat het hem niet zou verbazen als STR eerder scoort dan Red Bull. Door de koelings- en betrouwbaarheidsproblemen die de RB2 had, is de voorbereiding op het seizoen verstoord.

Ook denkt de Oostenrijker dat de begrensde V10 van het juniorteam van Red Bull betrouwbaarder is in het begin dan de V8 die Red Bull zelf gebruikt. “Er zal een klein voordeel zijn voor de begrensde V10-motor qua betrouwbaarheid”, aldus Mateschitz.

“Als het seizoen vordert zullen de V8-motoren sterker en betrouwbaarder worden. Er zal dan een voordeel zijn voor de V8. Maar aan het begin van het seizoen is de kans misschien groter dat Toro Rosso de punten maakt in plaats van Red Bull Racing,” volgens Mateschitz. ”Met de koelingsproblemen in het begin van de tests met de RB2 hebben we een kleine achterstand opgelopen met ons testprogramma. Maar de snelste ronde van Christian Klien (in Barcelona) was heel goed. We weten dat het reëel is om te stellen dat de nieuwe auto goed is en dat Mark Smith uitstekend werk heeft geleverd als hoofdengineer. De invloed van Adrian Newey zal zich snel laten zien. De motor is vanzelfsprekend een reden van bezorgdheid en we hebben tot nu toe nog geen raceafstand kunnen rijden. Maar aan het begin van het seizoen zullen alle teams deze problemen ervaren, in meer of mindere mate.”